دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 39 KB
تعداد صفحات : 45
بازدیدها : 238
برچسبها : ملال جنسیتی اختلال هویت جنسیتی تراجنسینگی ترنس
مبلغ : 215000 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله بررسی نارسایی جنسیتی در بزرگسالان
مقاله استثنایی پیش رو معتبر و با منابع کامل تهیه گردیده و قابل استفاده در پیشینه نظری، تحقیقات دانشگاهی و پایان نامه می باشد و در سال 2016 منتشر گردیده است.
بخش هایی از متن مقاله
ملال جنسیتی یا نارسایی جنسیتی (gender dysphoria) به اختصار GD، اصطلاحی است که به احساس نارضایتی پایدار از جنسیت بیولوژیکی یا جنسیت انتسابی اشاره دارد و در سال 2013 جایگزین اختلال هویت جنسیتی در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM) شد.
در بزرگسالان، زیرگونه های نارسایی جنسیتی بر اساس گرایش جنسی و سن شروع، تعریف شده اند که هر کدام مسیرهای رشدی و پیش آگهی متفاوتی دارند.
مطالعات همه گیر شناسی نشان می دهند که کمتر از 1 نفر در هر 10000 مرد بالغ (متولد شده به عنوان جنس مذکر) و 1 نفر در هر 30000 زن بالغِ (متولد شده به عنوان جنس مؤنث) دچار نارسایی جنسیتی می شوند، اما این برآوردها متغیر است.
ملال جنسیتی در بزرگسالان با شیوع بالای آسیبها و بیماری های روانی، به ویژه اختلالات خلقی، اختلالات اضطرابی و افکار خودکشی همراه است.
مکانیسم های ایجاد نارسایی جنسیتی به طور کامل شناخته شده نیستند، اما به نظر می رسد عوامل ژنتیکی، اختلالات عصبی تکوینی و روانی-اجتماعی همگی در آن نقش داشته باشند.
درمان ملال جنسیتی در بزرگسالان تا حد زیادی ساختاریافته و استاندارد شده است، اما احتمالاً به دلایل زیر دستخوش تغییر خواهد شد:
ملال جنسیتی (GD) اصطلاحی تخصصی است که برای پزشکان بالینی و محققان متخصص شناخته شده است، اما شاید برای درمانگران با تجربه کم یا بدون تجربه در این زمینه، کمتر شناخته شده باشد. این اصطلاح همچنین یک اصطلاح تشخیصی است: در چاپ پنجم راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5؛ انجمن روان پزشکی آمریکا، 2013)، ملال جنسیتی جایگزین برچسبهای تشخیصی قبلی، از جمله تراجنسینگی و اختلال هویت جنسی، شد.
بر اساس مطالعات مبتنی بر کلینیک، مشخص است که شیوع تراجنسینگی مرد به زن به طور مداوم بیشتر از تراجنسینگی زن به مرد در بزرگسالان است. با در نظر گرفتن اینکه برآوردهای ابتدایی، تفاوت های جنسیتی در شیوع واقعی را بازتاب می دهند، می توان این پرسش را مطرح کرد که چرا ملال جنسیتی (GD) درمردان بیولوژیک بیشتر از زنان بیولوژیک دیده می شود؟
یکی از توضیحات ممکن، مربوط به تفاوت های جنسیتی در شیوع زیرگونه های ملال جنسیتی است. همان طور که پیش تر اشاره شد، مستندترین شواهد برای تفاوت جنسیتی در زیرگونه ها مربوط به گرایش جنسی است. این تفاوت میان جنسیت بیولوژیک و گرایش جنسی به خوبی می تواند تفاوت در شیوع بالاتر در مردان بیولوژیک را توضیح دهد (البته خود این تعامل نیز نیازمند تبیین جداگانه ای است).
فهرست مطالب مقاله
چکیده
مقدمه
اصطلاحات و پدیدارشناسی
مسیرهای تحولی
همه گیرشناسی
شیوع و بروز
نسبت جنسیتی
تشخیص
تعیین سطح در فرهنگ لغات
تغییرات اساسی در DSM-5
ملال جنسیتی و نسخه ی یازدهم ICD
ارزیابی
ارزیابی روان شناختی
ارزیابی زیستی
روان پریشی های همزمان
افزایش شیوع روان پریشی های همزمان
مطالعاتی که افزایش اندک یا عدم افزایش شیوع آسیب های روانی همزمان را نشان می دهند
ابزارهای خودگزارشی برای ارزیابی علائم روان شناختی مرتبط
افزایش شیوع افکار خودکشی و خودآزاری
تبیین آسیب های روانی مرتبط
مکانیسم های علّی
فرآیندهای زیستی
ژنتیک
هورمون های جنسی پیش از تولد:
عملکرد عصبی
فرایندهای روان اجتماعی
درمان
تشخیص ملال جنسیتی و شرایط همایند و نقش متخصصان سلامت روان
مشاوره و روان درمانی برای بزرگسالان مبتلا به ملال جنسیتی
تجربه ی واقعی زندگی در نقش جنسیتی مطلوب
هورمون درمانی
جراحی تغییر جنسیت
خلاصه
منابع ارجاع شده
منابع مرتبط
خرید و دانلود آنی فایل